Hallo, ik ben Ester. Ik ben 50 jaar, getrouwd en moeder van 2 tieners. Ik werk al ruim 17 jaar als gastouder en ik ben geregistreerd in het LRKP (Landelijk Register Kinderopvang) met nummer 216142970.

We wonen in Eindhoven in de wijk Genderbeemd in een eengezinswoning in een rustige straat. We hebben een ruime woonkamer en een afgesloten tuin. Er zijn verschillende leuke speeltuintjes en parkjes in de buurt. We hebben geen harige huisdieren (wel vissen) en er wordt bij ons niet gerookt.

Ik geniet van de omgang met kinderen. Ik vind het leuk om hun ontwikkeling te zien en ze daarbij te stimuleren waar dat nodig is. Ik gebruik het ontwikkelingsstimuleringsprogramma: KIKI – Kansen in Kinderen. Met hulp van beer Kiki doen we allerlei activiteiten. Elke maand is er een nieuw thema. Natuurlijk is er ook volop tijd en ruimte om vrij te spelen en de eigen fantasie te gebruiken. 

De groep bestaat uit maximaal 5 kinderen. Er is voldoende speelgoed en ik wissel dit regelmatig zodat er altijd speelgoed is wat uitdagend is voor de kinderen.

Wat is belangrijk voor mij?

Dat kinderen veel persoonlijke aandacht, zorg en liefde krijgen.

Ieder kind is uniek en ik vind het belangrijk dat zij zichzelf kunnen zijn. Zij moeten zich kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo.

Rust en regelmaat, zeker voor de allerkleinsten.

Ik probeer zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten te gaan. We spelen in onze tuin of in één van de speeltuintjes in de buurt. Ook voeren we de eendjes, gaan een stukje wandelen of doen een boodschapje.